ARGANOVÝ OLEJ A OPUNCIOVÝ OLEJ Z MAROKA

ARGANOVÝ OLEJ Z MAROKA - ELIXÍR KRÁSY A ZDRAVIA

Extra panenský BIO Arganový olej je lisovaný z prvých plodov orecha Arganu. Tento veľmi vzácny a mimoriadne cenný arganový olej je 100% prírodná organická látka bez konzervantov, kde v arganovom oleji je 0% cholesterolu.

Pre jeho silné regeneračné, liečebné, protizápalové a antibakteriálne účinky sa arganovému oleju hovorí aj tekuté zlato, alebo marocké zlato. Berberi používajú arganový olej po celé stáročia pri varení, liečení, aj na kozmetické účely.

BIO arganový olej obsahuje 80% esenciálnych nenasýtených mastných kyselín, najmä Omega 9 a Omega 6. BIO Arganový olej má niekoľkonásobne vyšší antioxidačný potenciál ako olivový olej. Arganový olej obsahuje karotenoidy, fytosteroly a skvalen.
Kozmetický čistý arganový olej zlepšuje regeneráciu buniek. Arganový olej pomáha proti infekciám a nachladeniu, zmierňuje zápaly, stimuluje krvný obeh a arganový olej priaznivo pôsobi na pokožku i vlasy.

Arganový olej sa vyznačuje aj nezvyčajne vysokým množstvom vitamínov A, E a F. Takmer zázračné účinky arganového oleja, tohto výlučne prírodného produktu prispievajú k dobrému zdraviu a ochrane pokožky pred škodlivými vplyvmi znečisteného životného prostredia.

Svojím zložením a chuťou je arganový olej nezastupiteľný v gastronómií. Gastronomický arganový olej dodáva jedlám jemnú orechovo-sladkastú chuť.

Arganový olej sa podľa spôsobu výroby delí na dva druhy: arganový olej kozmetický a arganový olej potravinársky. Obidva druhy bio arganového oleja sa vyrábajú odlišným spôsobom a líšia sa od seba vôňou, sfarbením a mierne aj obsahom účinných látok.

  • prírodný vitamín E - alfa-tokoferol - vitamín rozpustný v tukoch. Je silný antioxidant, chráni pred pôsobením voľných radikálov, pomáha udržovať v pokožke optimálnu hladinu esenciálnych mastných kyselín a vitamínu A. Výrazne znižuje vznik zápalov a zjazvenia. Arganový olej obsahuje 2-3 násobok prírodného vitamín E, než akýkoľvek iný prírodný zdroj
  • prírodné karotenoidy - rastlinné pigmenty rozpustné v tukoch, chrániace oči a kožu pred UV žiarením a pôsobením voľných radikálov.
  • nenasýtené mastné kyseliny - človek ich získava len prostredníctvom stravy alebo kože. Sú to stavebné látky potrebné k dobrému fungovaniu bunkových membrán, sú dôležité pre udržanie zdravej pokožky a zabraňujú strate vlhkosti a predčasnému starnutiu.
  • prírodné fenoly a fenolové kyseliny
  • squalene

VÝROBA ARGANOVÉHO OLEJA V MAROKU

Arganový olej potravinársky a arganový olej kozmetický sú produkty, známe predovšetkým v západnej Európe. V posledných rokoch sa prírodný arganový olej objavuje vo väčšej miere aj na pultoch našich predajcov.

Objem výroby arganového oleja je obmedzený. Podľa oficiálnych údajov sa vyrobí len 4 milióny litrov 100% arganového oleja ročne, čo je zanedbateľné množstvo. Napr. olivového oleja sa vyrobí až 1,8 miliardy litrov.

Pôvodní berberskí obyvatelia Maroka, odjakživa vyrábali arganový olej ručne a používali ho k liečeniu, na kozmetické a potravinárske účely.

V súčasnosti sa bio arganový olej získava, tradičnou metódou lisovaním za studena na kamenných lisoch, priemyselným lisovaním, alebo extrakciou s prípadnou rafináciou.

Kozmetický arganový olej sa vyrába z nepražených lúpaných jadier stromu argania spinosa, kým potravinársky olej sa vyrába z pražených semien. Vďaka tomu má arganový olej potravinársky výraznejšiu chuť.

Po vylisovaní sa arganový olej filtruje. Od počtu filtrácií závisí čistota arganového oleja. BIO arganový olej môže mať miernu usadeninu, ktorá sa ľahko rozmieša, čo spravidla neznamená zhoršenie kvality arganového oleja.

OPUNCIOVÝ OLEJ Z MAROKA - ELIXÍR KRÁSY

OPUNCIOVÝ OLEJ V BIO KVALITE PRIAMO Z MAROKA

Opunciový olej, je známy aj ako kaktusový olej, ktorý sa vyrába priamo v Maroku z kaktusu opuncia. Je považovaný za najúčinnejší a najkvalitnejší prírodný bio olej, proti starnutiu pokožky a účinne zabraňuje tvorbe vrások, hlavne v okolí očí.
Pre svoju schopnosť vyrovnávať mimické vrásky sa opunciovému oleju hovorí aj prírodný botox. Opunciový olej rýchlo regeneruje pokožku, zvláčňuje ju a zabraňuje jej starnutiu.

Ukľudňuje podráždenú pleť, pôsobí proti jej sčervenaniu a vynikajúco hydratuje. Opunciový olej sa ľahko vstrebáva, nezanecháva mastný pocit. Vynikajúco regeneruje nechtové lôžka a tak zabraňuje lámavosti nechtov. Opunciový olej dokonca dokáže vyhladzovať vrásky okolo očí a úst a zaťahuje póry, takže pleť pôsobí rozjasnená, pevná a zdravá.

ÚČINKY OPUNCIOVÉHO OLEJA

  • vyrovnáva vrásky intenzívnou podporou pokožky
  • vyživuje pokožku vitamínmi
  • zjemňuje pokožku nenasýtenými mastnými kyselinami
  • pomáha pokožku udržiavať hydratovanú
  • opunciový olej má upokojujúce a protizápalové účinky
  • zabraňuje vzniku očných vrások
  • regeneruje a zvláčňuje pokožku
  • Sťahuje rozšírené póry
  • Vyhladzuje vrásky okolo očí a úst
  • Pôsobí na kruhy a vačky pod očami
  • Vyhladzuje pleť
  • Ukľudňuje začervenanie a pôsobí preventívne proti iritácii pleti

POUŽITIE OPUNCIOVÉHO OLEJA

Opunciový olej vmasírujte do pokožky. Na tvár stačí jedna až dve kvapky opunciového oleja. Opunciový olej jemne vmasírujte okolo očí. Opunciový olej patrí medzi suché oleje, takže nezanecháva pocit mastnoty, a veľmi rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Aplikáciu opunciového oleja opakujte podľa potreby.

VÝROBA OPUNCIOVÉHO OLEJA V MAROKU

Nazbierané zdravé a zrelé opuncie sa rozpolia, vyberú sa drobné semienka a tie sa za studena vylisujú. Na liter opunciového oleja sa spotrebuje 28kg čistých vylisovaných semienok, ktoré pochádzajú z 1400kg plodov opuncie ( kaktusu ). Opunciový olej je veľmi vzácny, ale každá kvapka opunciového oleja má úžasné účinky. Opunciový olej je lisovaný výhradne za studena v prísne hygienických podmienkach u nášho partnera v Maroku kde je následne aj balený.

PÔVOD OPUNCIE

Opuncie pochádzajú z Mexika, odrody s málo tŕňmi alebo úplne bez tŕňov pestovali pravdepodobne už Aztékovia. Františkánski mnísi ich priniesli v roku 1769 do Kalifornie. Dnes sa vyskytujú opuncie v niektorých oblastiach s tropickým a subtropickým podnebím ako „burina". Druhy pichľavej hrušky sa vyskytujú vo veľkom množstve v Mexiku, a to najmä v krajinách strednej a západnej oblasti a v Karibiku (West Indies). V Spojených štátoch sú pichľavé hrušky domáce v mnohých oblastiach vyprahnutých západných Spojených štátoch, vrátane nižších polohách skalistých hôr, kde druhy, ako napríklad Opuntia phaeacantha a Opuntia polyacantha sa stávajú dominantnými. Na juhozápadných púšťach je niekoľko typov endemických. Opuncie sú tiež domáce v nízkych otvorených oblastiach východného pobrežia od Floridy k Connecticut / Long Island (Opuntia humifusa).

LIEČIVÁ KOZMETIKA Z MŔTVEHO MORA S VYSOKÝM OBSAHOM MINERÁLOV A ÚČINNÝCH LÁTOK Z MŔTVEHO MORA PRIAMO Z JORDÁNSKA


Mŕtve more je preslávené vysokým obsahom prírodných minerálov, ktoré majú výnimočnú schopnosť prirodzeným spôsobom regenerovať životne dôležité funkcie pokožky.

Už ľudia v staroveku poznali jeho liečivé účinky. Kvôli tomu, boli ochotní cestovať z rôznych častí sveta, aby mohli vyskúšať vysoko koncentrovanú slanú vodu, liečivé bahno a cítiť na vlastnej koži vynikajúce výsledky liečivých kúr.

Mŕtve more bolo odjakživa liečivými kúpeľmi, rehabilitačným centrom a salónom krásy. Dokonca, aj kráľovná Kleopatra bola očarená jeho liečebnými a skrášľovacími účinkami. Bez zveličovania je možné povedať, že k jej kráse prispeli aj „tajomné účinky" Mŕtveho mora.

PRÍRODNÝ ZÁZRAK A UNIKÁTNA TERAPIA

Mŕtve more je bezodtokové slané more, ktoré leží na hraniciach Jordánska a Izraela. Jeho rozloha je 1 050 km² a je vôbec najnižšie položenou vodnou plochou na zemskom povrchu. Povrch jazera leží 392 metrov pod hladinou mora.

Mŕtve more je najslanším jazerom na Zemi. Kým obyčajná morská voda obsahuje asi 35 promile soli (teda 3,5%), Mŕtve more jej obsahuje takmer 10 x toľko.

Jeho hlavným prítokom je rieka Jordán, ktorá mu dodáva asi 80% vody. Teplota vody je tak vysoká, že takmer všetka voda, ktorá doň vteká z Jordánu sa vyparí, čím more ešte viac zvyšuje svoju slanosť.

Vody s vysokým obsahom solí a minerálov sa vlievajú do Mŕtveho mora z horských minerálnych prameňov. Následkom suchého púštneho ovzdušia sa voda neustále odparuje a koncentrácia solí a minerálov sa tak zvyšuje. Voda je sýtobelasá, veľmi pokojná a tak nasýtená soľou, že sa v nej nedá plávať ani ponoriť.

Na niektorých miestach na pobreží, vytvorila morská voda nánosy bahna, ktoré má blahodarné účinky na ľudský organizmus. Čierne morské bahno je veľmi zvláštny produkt Mŕtveho mora. Obrovské množstvo jódu a brómu v bahne, vode a vzduchu pôsobí priaznivo na celý nervový systém. Síra a horčík pomáhajú liečiť kožné choroby a draslík pôsobí priaznivo na artritídu a reumu.

Podľa štatistík 80 až 90% pacientov z celého sveta, ktorí majú problémy s akné, ekzémami a psoriázou využíva liečebné účinky Mŕtveho mora.

MINERÁLNE LÁTKY Z MŔTVEHO MORA

  • Horčík - je súčasťou kostí, zubov, najviac sa podiela na správnej činnosti metabolismu, zlepšuje imunitu, zabraňuje vzniku ladvinových kameňov a srdcovým chorobám. Pomáha tiež čeliť psychicky záťažovým stavom a únave. Zúčastňuje sa na riadiacej činnosti viac ako 300 životne dôležitých enzýmov. Horčík reguluje srdečný rytmus a svalové sťahy, uvoľňuje svalové napätie. Zlepšuje mentálne procesy, u starších ľudí zlepšuje pamäť, úsudok a myslenie. Jeho nedostatok sa projavuje poruchami pohybového systému, kŕčami, výraznou nervozitou, úzkosťami a podráždením. Výrazne spomaluje procesy starnutia, regeneruje celý organizmus. Je antialergický a znižuje precitlivelosť kože.
  • Draslík - spolu se sodíkom udržuje rovnováhu tekutín v tele, pozitívne ovplyvňuje krvný tlak a srdečný rytmus. Draslík je dôležitý pre svalovú aktivitu. Zlepšuje bunkový metabolizmus, udržuje optimálnu úroveň vlhkosti pokožky a obmedzuje praskanie jemných cievok. Pri nedostatku draslíku trpí postihnutý apatiou, pomätenosťou, extrémym smädom, srdcovými a dýchacími problémami.
  • Vápnik - Vápnik je dôležitý pre tvorbu kostí a zubov. Má posilňujúce účinky na bunky pokožky a celého tela, aktivuje enzýmy.
  • Bróm - má dezinfekčné účinky, pomáha hojit kožné choroby, napr. lupienku, ukľudňuje citlivé nervové zakončenia v pokožke, je nevyhnutný pre správnu funkciu štítnej žľazy.
  • Zinok - urýchľuje hojenie rán, pôsobí proti akné a podporuje obnovu buniek.
  • Chlór - má dezinfekčné účinky a zlepšuje vyváženosť minerálov v bunkách.
  • Sodík - je dôležitý pre udržanie osmotického tlaku a iontovej sily telových tekutín. Pri jeho nedostatku človek trpí pocitom únavy a kŕčami svalov. Napomáhá látkovej premene medzi bunkami a umožňuje z nich vylučovat toxické látky.

BAHNO Z MŔTVEHO MORA

Bahno z Mŕtveho mora je výnimočné vysokým obsahom minerálov, ako sú horčík, vápnik a draslík. Ich pravidelné používanie podporuje krvný obeh a tak blahodarne vplýva na celkový zdravotný stav organizmu a upokojenie nervovej sústavy.

Pôsobenie minerálov urýchľuje proces odstránenia odumretých buniek z povrchu kože (tzv. exfoliácia) a obnovuje rovnováhu pH pokožky.

Bahenná maska z Mŕtveho mora zlepšuje (zjemňuje) vzhľad pokožky tváre a celého tela aj tým, že podporuje pružnosť, minimalizuje póry a vyrovnáva vrásky. Vysušovaním, naviaže na seba toxíny prítomné v pokožke, ktoré umytím bahna odstránite z povrchu tela. Pokožka vašej tváre a tela bude žiarivo čistá a svieža.

Celulitída

Je často označovaná ako „prekliatie žien". „Pomarančová koža, jamky, mäkká, hrboľatá". Aj to sú prívlastky týkajúce sa tohto problému. Nevyzerá dobre, preto sa jej ženy snažia zbaviť všemožnými spôsobmi.

Príznaky celulitídy je možné zmierniť tým, že sa zvýši prietok krvi do oblasti, kde sa celulitída vyskytuje. To prispieva k posilneniu spojivového tkaniva v miestach, kde sa jamky nachádzajú.

A práve vysoká koncentrácia minerálov v bahne z Mŕtveho mora, podporuje krvný obeh a výrazne prispieva k zníženiu prejavov celulitídy.

KRYŠTÁLY SOLI Z MŔTVEHO MORA

Soľ z Mŕtveho mora obsahuje 21 minerálov vrátane horčíka, vápnika, síry, brómu, jódu, sodíka, zinku a draslíka. Tieto, pre ľudské telo, nenahraditeľné minerály sú známe kvôli vynikajúcim liečivým, detoxikačným a čistiacim účinkom.

Kryštály soli sú vychýrené svojou schopnosťou znižovať výskyt vrások, regenerovať, vyhladzovať a zjemňovať pokožku. Minerály obsiahnuté v kryštáloch soli pomáhajú utíšiť a liečiť ekzémy a prejavy psoriázy.

Jeden z ich hlavných benefitov je schopnosť podporiť krvný obeh, čo výrazne prispieva k obnove a omladzovaniu buniek.

PRÍRODNÉ ZLOŽKY

Veríme, že čisté, prírodné zložky sú cestou k prirodzenej, skutočnej kráse. Vzhľadom k tomu, že chceme, aby pri výrobe všetkých našich produktov boli použité výlučne prírodné zložky tej najvyššej kvality, veľký dôraz kladieme na výber dodávateľov. Všetky prírodné ingrediencie nakupujeme od najdôveryhodnejších výrobcov (pestovateľov) z rôznych častí sveta.

Získavajú sa tradičnými, jednoduchými postupmi (napr. lisovanie za studena, destilácia, odsoľovanie ....) z pôvodných plodov, semien, rastlín, alebo minerálov.

MED
Med je odjakživa cenený ako jedno z najvýznamnejších prírodných liečiv. Má vysoký obsah živín a je silným antioxidantom. Liečivé látky, ktoré obsahuje, pomáhajú zvlhčovať pokožku, sceľovať jazvy, regenerovať a liečiť ľudské tkanivo, liečia zápaly a zabraňujú starnutiu pleti.

KOKOSOVÉ MLIEKO
Kokosové mlieko je charakteristické vysokým obsahom vitamínu C, ktorý je účinnou látkou podporujúcou elasticitu (pružnosť) pokožky. Má tiež vysoký obsah medi, ktorá chráni pred tvorbou vrások a stareckých škvŕn.

BAMBUCKÉ MASLO
Bambucké maslo je známe ako „najlepší priateľ pokožky". Používa sa na zmierňovanie a liečbu škvŕn, vrások a alergií.

ČAJOVÉ LISTY
Sú účinné pri liečbe kožných chorôb, ako napr. akné. Utišujú boľavé rany. Majú vynikajúce účinky , aj pri eliminovaní pachov.

VÝŤAŽOK Z KAMILKY
Výťažok z kamilky je už od staroveku známy a veľmi cenený kvôli upokojujúcim účinkom. Účinne pôsobí proti zápalom, plesniam a alergiám.

AVOKÁDOVÝ OLEJ
Avokádový olej obsahuje veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín, vitamínov a antioxidantov, ktoré účinne pôsobia na pleť zvnútra.

ALOE VERA
Aloe Vera pokožku vyživuje a zvlhčuje.
Je silným antioxidantom, podporuje liečbu rán a zjemňuje svrbenie.

ARGANOVÝ OLEJ
Nazýva sa aj marocké zlato. Obsahuje vysoké koncentrácie vitamínu E a nenasýtených mastných kyselín. Arganový olej pokožku vyživuje, hydratuje a zjemňuje.

EUKALYPTUS
Má protizápalové účinky. Účinný pri liečbe rán, vredov a popálenín.

CITRÓNOVÁ TRÁVA
Používa sa v aromaterapii. Pôsobí hojivo po uštipnutí hmyzom, zmierňuje bolesti svalov a ničí baktérie.

ROZMARÍN
Stimuluje rast vlasov, podporuje činnosť mozgu, zlepšuje dýchacie problémy a znižuje bolesť.

LEVANDUĽA
Známa vďaka ukľudňujúcim účinkom a pozitívnemu vplyvu na pokožku. Používa sa pri liečbe rán, modrín a podráždenej pleti.

JOJOBOVÝ OLEJ
Vhodný pre citlivú pleť. Obsahuje výživné látky, ako sú vitamín E a B, podobne ako minerály (chróm, meď a zinok). Tieto účinné látky pleť vyživujú a chránia pred účinkami vonkajšieho prostredia.

MANDĽOVÝ OLEJ
Mandľový olej, sa vďaka svojej štruktúre ľahko vstrebáva do pokožky, zjemňuje ju, uvoľňuje nečistoty usadené v póroch a v dutinách vlasov. Tým predchádza tvorbe vyrážok a akné.

HROZNOVÝ OLEJ
Účinný proti tvorbe akné. Pokožku zvlhčuje a vypína.
Zmenšuje čierne kruhy pod očami, zaceľuje jazvy, podporuje tvorbu kolagénu a pôsobí proti starnutiu pleti.

NAŠE PRODUKTY NEOBSAHUJÚ ŽIADNE TOXICKÉ, ANI INÉ NEŽIADÚCE ZLOŽKY

  • NIE Geneticky modifikované organizmy
  • NIE endokrinné disruptory (chemické látky narúšajúce endokrinný systém ľudského tela)
  • NIE parabény (chemické konzervačné látky)
  • NIE ftaláty
  • NIE Triclosan (syntetická chlórovaná látka používaná ako antibakteriálne a konzervačné činidlo)
  • NIE Glycol ether (skupina zložiek. U niektorých látok glycol ether boli dokázané, reprodukčné poškodenia)
  • NIE hliník, ani hliníkové soli
  • NIE methylisothiazolinone
  • NIE EDTA (kyselina ethylendiamintetraoctová)
  • NIE zlúčeniny chlóru
  • NIE kyselina peroctová
  • NIE amoniak
  • NIE fosfáty
  • NIE alkylfenoly
  • NIE umelé konzervanty
  • NIE etoxyláty (polyetylénglycol....)
  • NIE nitrosamínové prekurzory
  • NIE chemicky získané prísady
  • NIE lanolín
  • NIE oleyl erucate (ester kyseliny erukovej a oleylalkoholu)
  • NIE oleyl linoleate
  • NIE decyl oleát
  • NIE dicaprylyl ether
  • NIE octyldodecanol
  • NIE SLS (sodium lauryl sulfát)
  • NIE SLSA (sodium lauryl sulfoacetát)
  • NIE sodium myreth sulfát
  • NIE ALS (amóniová soľ lauryl sulfátu)
  • NIE 4.methylbenzylidene camphor
  • NIE resorcinol

ZMLUVNÉ POISŤOVNE LOGOPEDICKEJ AMBULANCIE

 zdravotné poistovne

ORDINAČNÉ HODINY

PONDELOK

7,30-12,00   12,30-16,00

UTOROK

9,30-12,00   12,30-17,30

STREDA

7,30-12,00   12,30-16,00

ŠTVRTOK

7,30-12,00   12,30-16,00

PIATOK

7,30-12,00   12,30-14,00

Prihlásenie

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré slúžia na zlepšenie funkčnosti stránky a príjemnejšie prezeranie stránky. Prezeraním stránky alebo inou činnosťou na nej vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies. Ak si prajete viac informácií alebo ak nechcete, aby boli súbory cookies uložené do vášho počítača, kliknite na  Viac info